KURSER & WORKSHOPS

En inspirerande och lärorik naturfotokurs

Naturfotografering

Är du nyfiken på att utforska naturens skönhet genom din kamera och samtidigt lära dig de grundläggande principerna inom fotografi? Då är vår kurs perfekt för dig!

Under kursens gång kommer du att få en gedigen teoretisk grund inom fotografi. Vi kommer att gå igenom viktiga koncept såsom komposition, ljus, skärpedjup och val av utrustning. Genom att förstå dessa grundläggande principer kommer du att kunna skapa mer kreativa och professionella bilder.

Vårens fotokursen:
2/5, 16/5, 18/5 kurstillfälle utomhus 09.00-13.00 och 23/5. Inomhustillfällena sker kl. 18.00-20.30 i Studiefrämjandet lokal Pipersgtan 26, Kungsholmen.

Höstens fotokurser:
Planerade fotokurser till hösten publiceras senare. 

 

Bildbehandling för bättre fotografier

Bildbehandling i Photoshop

 

Bildbehandling med Photoshop är en fascinerande och kreativ process som öppnar upp en värld av möjligheter för digitala konstnärer, fotografer och grafiska formgivare. Photoshop är en av de mest använda och kraftfulla verktygen inom bildredigering och grafisk design.

En av de grundläggande funktionerna är att justera ljusstyrka, kontrast, färgton och mättnad för att få den önskade estetiken i bilden. Detta är särskilt användbart för fotografer som vill förbättra sina bilder eller korrigera mindre fel.

En annan kraftfull funktion i Photoshop är möjligheten att skapa komplexa bildkompositioner genom att kombinera flera bilder, skapa lager och använda olika justerings- och effektfilter. Photoshop har också avancerade retuscheringstekniker, som gör det möjligt att ta bort oönskade objekt från bilder, rena upp hudtoner i porträtt mm.

Dagsutflykter som sätter igång kreativiteten

Sandemar naturreservat

Blommande marker och rikt fågelliv med Sandemar slott i bakgrunden. En perfekt miljö för att lära dig eller fördjupa dina kunskaper i naturfotografi.

Utflykten riktar sig alla som har ett brinnande naturfotointresse och självklart till dig med  allmänt naturintresse! För dig som kommit en bit på väg i fotograferandet, känner dig förtrogen med din kamera och kan hantera kamerans olika inställningar. En fältutflykt där vår ledare lär ut naturfotograferingens grunder, tekniker inom naturfotografering, bildkomposition mm.

En fotoutflykt i samarbete med Studiefrämjandet lördag den 8 juni. För mer info och anmälan klicka på knappen nedan.